Historie

Nijsten Maastricht B.V. werd in 1952 door Willy Nijsten opgericht. De strategie destijds was productgericht, met specifieke producten als stapelaars voor koelhuizen, steenbrekers en hamermolens. Het afzetgebied was al snel niet meer uitsluitend regionaal. De heftafels van Nijsten werden via agenten in binnen- en buitenland aan de man gebracht.

Het assortiment breidde zich uit met productgroepen als palletomkeerders, kantelaars, coilcars, heftrucks en goederenliften. Deze basisproductgroepen is Nijsten Maastricht B.V. tot de dag van vandaag trouw gebleven. De brede scope, de klantgerichte mentaliteit en de niet-aflatende focus op kwaliteit zijn ook nu nog de kracht van het bedrijf.

In de jaren tachtig maakte de productstrategie geleidelijk aan plaats voor het creëren en bewaken van probleemoplossend vermogen op het gebied van logistieke industriële systemen.

In 1991 verhuisde Nijsten Maastricht B.V. naar de huidige bedrijfslocatie aan de Sleperweg 29 op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht.

In de jaren negentig kwam de focus steeds meer te liggen op de samengestelde transportsystemen met meervoudige bewegingsrichtingen. Nijsten Maastricht B.V. groeide uit tot de gespecialiseerde ‘problem solver’ voor interne industriële logistiek die het nu is.

Muren tussen afdelingen verkoop, engineering, productie en service hebben bij Nijsten Maastricht B.V. altijd ontbroken. Onderlinge afstanden –zowel fysiek als organisatorisch- zijn klein. Via de projectleiders blijven verkopers en engineers in alle stadia van een project nauw betrokken.

Vanuit deze achtergrond maakt(e) Nijsten Maastricht B.V. naam met zijn kwaliteit, service en betrouwbaarheid en werkt samen met opdrachtgevers uit een groot aantal industriële segmenten. Uit klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat klanten Nijsten-systemen kwalificeren als betrouwbaar maatwerk en Nijsten Maastricht B.V. zien als een flexibele, meedenkende kwaliteitspartner.